Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει


φωτογραφίες : Γιώργος Αγγελόπουλος

Την Κυριακή  8 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη ιεραποστολική γιορτή ,Κι αυτό γιατί με χαρά και ευγνωμοσύνη στο Θεό παρακολουθήσαμε την διακονία της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής το φετινό καλοκάιρι στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.

Ήταν όλοι εκεί!! Οι εθελοντές  της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της 6ης αποστολής που κατεβαίνοντας στην Ουγκάντα ,.δίνουν ψυχή σε αυτό το ιεραποστολικό όνειρο.


Η εκδήλωσή μας που είχε τον τίτλο «Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει-Παρουσίαση της 6ης αποστολής μας στην Ουγκάντα»μίλησε ακριβώς για αυτό το πράγμα.Για ένα συνεχιζόμενο θαύμα που επιτελείται εδώ και έξι χρόνια με κέντρο το χωριό Λουγκουζί στις ψυχές εκατοντάδων ανθρώπων .Ακόμη αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα που ξεκίνησε στο χωριό Ρουμπάλλε στην περιοχή Μπαραρά.Μίλησε  για τις στιγμές που έζησαν και φέτος και οι δύο ομάδες της αποστολής μας.

Στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως αναφερθήκαμε στο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινηθήκαμε στην έκτη αποστολή μας.Ταξιδέψαμε με εικόνα και ήχο ,με λόγο και πρόσωπα στην οικεία ομιρφιά της χώρας και δώσαμε υπόσχεση να συνεχίσουμε σύμφωνα με τον λόγο του π.Γεωργίου Νυόμπι να μην σωθούμε μόνοι μας.
Οι εθελοντές μέσα από προσωπικές μαρτυρίες μας ταξίδεψαν στην Ιεραποστολή και μας έκαναν μετόχους αυτής της μεγάλης χαράς.Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Φοιτητής θεολογίας Χριστοφόρος Μουγίγκο ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την Ιεραποστολή στην πατρίδα του.
Δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τον Αγιο Θεό που μας επιτρέπει να διακονούμε  και να βρισκόμστε εδώ και  πέντε  χρόνια εκεί αλλά και όλους εσάς που βοηθάτε  με κάθε τρόπο ,κυρίως με την ψυχή και την προσευχή σας την υπόθεση της Ιεραποστολής.Ο Θεός βλέποντας για τις θυσίες και τους κόπους σας να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.

Ευχαριστούμε και όλους εκείνους που αφανώς προσφέρουν από το περίσευμα της καρδιάς και της αγάπης τους σε τέτοιες εποχές.

Στο τέλος της εκδηλώσεως δημιουργήθηκε φιλανθρωπικό παζάρι  για να ενισχυθεί το έργο της Ιεραποστολής.Τέλος διατέθησαν δωρεάν κουμπαράδες  «από καρδιάς» για όποιον θα ήθελε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε  τέλος τους εθελοντές της αποστολής και όλα τα παιδιά και τις κυρίες που εργάσθηκαν για την εκδήλωσή μας.

Η πρεσβυτέρα Μαγδαληνή




 Οι εθελόντριες Αγγελική Δασούλα και Αγγελική Παντελή


 Ακριβή Κουμπέτσου 
 Γιάννης Ευγενίδης
Άννα Μαρία Θαλασσινού


Παναγιώτα Νικολοπούλου

 Δέσποινα Παππά
 Χριστίνα Σεφερλή
Χριστοφόρος Μουγίγκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου