Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πάνω από 3.000 μαθητές τίμησαν τους 3 Ιεράρχες στο Κολουέζι του Κονγκό.

kolouezi-11Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών τής Παιδείας, εορτάσθηκε με κάθε ιεροπρέπεια στην Ορθόδοξη Μητρόπολη της Κατάγκας και συγκεκριμένα στην πόλη του Κολουέζι.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως.

Πηγή : Ορθόδοξη ιεραποστολή


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών ιερέων και διακόνων, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μελέτιος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους Τρεις Ιεράρχες, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα και σημασία της ιεράς παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθητές και μαθήτριες κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τους τρεις χιλιάδες.

kolouezi-9

Ακολούθησε παρέλαση τμημάτων εκ των Σχολείων, καθώς και εορτή που ενέπνεε ζωή και ευλογία Χριστού.

Την εορτή σφράγισε ο Σύλλογος τον Καθηγητών, όπου έπαιξαν ποδόσφαιρο οι καθηγητές των Σχολείων με φιλάθλους όλους τους μαθητές , που έσεισαν την πόλη με τις χαρούμενες φωνές των.

Πηγή : http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/6228-timisan-tous-prostates-tis-paideias-sto-makrino-kolouezi-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου