Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος υποδέχθηκε στην Πατριαρχική έδρα, ένα νέο Αφρικανό κληρικό, τον π. Σίλβεστρο Kisitu από την Ουγκάντα


Την 17η Νοεμβρίου 2015, με ιδιαίτερη χαρά η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Ἀφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στην Πατριαρχική έδρα, ένα νέο Αφρικανό κληρικό. Πρόκειται για τον π. Σίλβεστρο Kisitu ο οποίος κατάγεται από την Ουγκάντα, και τα τελευταία δέκα χρόνια εσπούδασε Θεολογία στην Ελλάδα και μετά τις σπουδές του υπηρέτησε σαν κληρικός της Ἱ. Μητροπ. Ρόδου, δίπλα στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο.
Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής Τον π. Σίλβεστρο τον είχε χειροθετήσει Αρχιμανδρίτη η Α.Θ.Μ. την ημέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Παλαδά στην Κρήτη, στις 11 Ιουλίου ε.έ. Ο νέος κληρικός θα υπηρετήσει ως εφημέριος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια. Η Ουγκάντα, ως μία εκ των, ιστορικώς, πρώτων Ορθοδόξων Μητροπόλεων της Αφρικής, είναι η ελπίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έχοντας προσφέρει ήδη πλούσιους πνευματικούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου