Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο πρώτος Ελληνικός Ιερός Ναός στην Αγία Πετρούπολη.


agia petroupoli-1

Ο νέος ξύλινος ναός αυτός ανηγέρθη με ενέργειες του Κύπρο-Ρωσσικού συνδέσμου κουλτούρας, επιχειρηματικότητας και Ορθοδοξίας και με τη μεγάλη συμβολή του Ρώσσου αξιωματούχου κ. Βιτάλι Μιλόνοφ, ο οποίος και εμπνεύστηκε αυτό το σπουδαίο έργο.
Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τσάρκσογιε Σελό κ. Μάρκελλος.
Πηγή : Ρομφαία
Συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, κληρικοί της περιοχής, ο εφημέριος της Ρωσσόφωνης ενορίας Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Πρωθιερέας Αλέξιος Αυσίεβιτς και ο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου.

Παρέστησαν ο βουλευτής Λάρνακας και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Γεώργιος Τάσου εκπροσωπόντας την Κυπριακή Βουλή, οι Δήμαρχοι Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας και Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, η κα Φλωρεντία Σάββα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Σωτήρας και ο κος Μάριος Φωτίου, μέλος του Κύπρο-Ρωσσικού συνδέσμου.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους δύο Αρχιερείς και από τους εκπροσώπους των διαφόρων φορέων.
Ως δωρεά στον νέο ναό φιλοτεχνήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αγία Πετρούπολη 4 φορητές εικόνες Χριστού, Παναγίας της Αγίας Νάπας και των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, οι οποίες αποτελούν δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και των δήμων Σωτήρας, Αγίας Νάπας και του κοινοτικού συμβουλίου Λιοπετρίου της επαρχίας μας.


agia petroupoli-2
agia petroupoli-4
agia petroupoli-6
agia petroupoli-7
agia petroupoli-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου