Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΑΝΔΡΩΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 
 
Συνεχίζοντας την πολυήμερη ιεραποστολική περιοδεία Του στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας, την 7η Νοεμβρίου 2015 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, επισκέφθη την περιοχή της Λίμνης Βικτώριας και τις πέριξ αυτής Ενορίες και Σχολεία.
Ο Μακαριώτατος κατά την επίσκεψή Του στην Ενορία του Αγίου Βασιλείου KIKWANYA, μεταξύ των άλλων λόγων Του, έκανε ιδιαίτερη μνεία του ονόματος του Σεβ.Μητροπολίτου Φιλλίπων κ. Προκοπίου, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα για την ανέγερση του Ιερού Ναού τούτου και ο οποίος πολλές φορές έχει επισκεφθεί την περιοχή αυτή με ιεραποστολικά κλιμάκια εκ της Μητροπόλεώς του.
Πηγή : Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής
Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης μετέβη στην περιοχή BUTEMBE όπου βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο επ΄ονόματι του αειμνήστου πατρός Οβαδία, πρώτου Ιερέα της Ουγκάντας και παππού του νυν Μητροπολίτου Καμπάλας κ.Ιωνά.
Επίσης, την ίδια ημέρα επισκέφθη την Ενορία της Γεννήσεως της Θεοτόκου BUGOLO, όπου παλαιότερα ήταν ναός – αχυροκαλύβα και τώρα έχει ανεγερθεί περικαλλής Ναός.
Ο Μακ. Πατριάρχης στην συνέχεια της κοπιαστικής πορείας Του στην Λίμνη Βικτώρια και συγκεκριμένα στη περιοχή BUSANA, τέλεσε τον Αγιασμό και την θεμελίωση της υπό ανεγέρσεως Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, ενώ κατά την ομιλία του προ της καταθέσεως του θεμελίου λίθου, ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της ομωνύμου Ιεράς Μονής Μαζίου Μεγάρων, Αρχιμ. Χρυσόστομον, ο οποίος στηρίζει θερμά την προσπάθεια ανεγέρσεως της νέας Μονής και έχει φιλοξενήσει αρκετά χρόνια τον πρώτο μοναχό αυτής, π.Πρόδρομο, την περίοδο των σπουδών αυτού στην Ελλάδα.
Τέλος, η Α.Θ.Μ. επραγματοποίησε σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, έδωσε προς αυτούς τις απαραίτητες κατευθυντήριες νουθεσίες και τους ευχαρίστησε για τη θυσιαστική τους διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου