Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η χριστιανική ζωή η όντως Ζωή



Picture 309Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου.
Χριστιανική ζωή δεν σημαίνει κατήφεια, σοβαροφάνεια, καθωσπρεπισμός, μάτια αυστηρά, βλέμματα κατσουφιασμένα, “πρέπει” και “όχι”. Χριστιανική ζωή σημαίνει ελευθερία, χαρά, ενθουσιασμός, πραότητα, ταπείνωση, συγχώρεση, αγάπη…σημαίνει “ΝΑΙ” στην Ζωή, σημαίνει “ΝΑΙ” στην αιώνια ζωή.
Ο χριστιανός Ζει την ζωή για να βρει την Ζωή διαμέσου της χριστιανικής άσκησης η οποία δεν καλλιεργεί την μιζέρια αλλά την πνευματική σπιρτάδα που ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει. Εάν γίνεται κάτι διαφορετικό (διαμέσου της χριστιανικής ασκήσεως) ο χριστιανός θα πρέπει να εξετάσει τα κίνητρα της άσκησής του τα οποία μάλλον έχουν εγκλωβιστεί στο «γράμμα του νόμου».



Ο χριστιανός θα πρέπει να “γλεντά”, εάν είναι εφικτό, κάθε ημέρα, πίνοντας και τρώγοντας Σώμα και Αίμα Χριστού, συμμετέχοντας στο πνευματικό πανηγύρι της Θείας Λειτουργίας, θωπεύοντας το Άκτιστο και μετέχοντας στην Χάρη.
Η χριστιανική ζωή είναι το πρότυπο ζωής, είναι η ζωή διαμέσου της Ζωής και γι’αυτό ο χριστιανός καλείται να Ζήσει την ζωή δηλαδή να ζει εν Χριστώ, να ζει δηλαδή δια του Χριστού και για τον Χριστό, ώστε να γίνει από αυτήν την ζωή αιώνιος μέτοχος της Ζωής.

Πηγή: isagiastriados.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου