Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πιο ηθικοί οι θρησκευόμενοι μαθητές από τους άθεους.

Πιο ηθικοί οι θρησκευόμενοι μαθητές από τους άθεους.
Πιο ηθικοί οι θρησκευόμενοι μαθητές από τους άθεους

Οι μαθητές, οι οποίοι πρεσβεύουν μια θρησκευτική πίστη είναι πιο «ηθικoi» από εκείνους που είναι άθεoi ή δεν έχουν καμία θρησκεία, σύμφωνα με νέα έρευνα στη Βρετανία.

 
 
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από το Ιωβηλαίο Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσε ότι η θρησκεία συσχετίζεται με την οικοδόμηση του χαρακτήρα.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 10.200 μαθητές και 250 καθηγητές από 68 σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου το διάστημα μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2013 και του Ιουνίου 2014 και είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους. 

Οι θρησκευόμενοι μαθητές είχαν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ που είχαν να κάνουν με κάποιο ηθικό δίλημμα. Επίσης τα κορίτσια σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι τα αγόρια πάντα σχετικά με τέστ που αφορούν ηθικά διλήμματα.

Πηγή:  Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου