Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Αφρική: Το δράμα χιλιάδων παιδιών που έμειναν ορφανά λόγω του Έμπολα



Ο Έμπολα έχει αφήσει ορφανά χιλιάδες παιδιά στη Δυτική Αφρική και οι συγγενείς τους φοβούνται να... τα πάρουν μακριά από την εστία της μόλυνσης, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Περίπου 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους απ' την ασθένεια, σύμφωνα με τη UNICEF.

Εκτός απ' τον πόνο που έφερε η απώλεια των γονιών τους, στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκατάλειψη και το στιγματισμό.
Πηγή : Τρομακτικό

«Συνήθως κάποιος συγγενής αναλαμβάνει τη φροντίδα των ορφανών, όμως σε μερικές κοινότητες ο φόβος για τον Έμπολα είναι δυνατότερος απ' τους οικογενειακούς δεσμούς» λέει ο Manuel Fontaine της UNICEF.

Με τα κρούσματα του Έμπολα να έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες, η UNICEF φοβάται ότι ο αριθμός των ορφανών μπορεί να διπλασιαστεί αυτό το μήνα.

Μέσα στους επόμενους μήνες 2.500 επιζώντες του Έμπολα θα διδαχθούν πώς να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα στα κέντρα θεραπείας. Οι επιζώντες θεωρείται ότι έχουν αποκτήσει ανοσία στην ασθένεια.

«Η UNICEF εξετάζει παραδοσιακές και νέες μεθόδους για να σιγουρευτεί ότι τα παιδιά που πάσχουν από τη θανατηφόρα νόσο μπορούν να δεχτούν την ιατρική και συναισθηματική μέριμνα που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Manuel Fontaine.

Στη Λιβερία η υπηρεσία παροχής βοήθειας για τα παιδιά εκπαιδεύει επιπλέον προσωπικό για την ψυχική υγεία, ενώ στη Γουινέα προβλέπεται ότι 60.000 παιδιά και οικογένειες που επλήγησαν από τον Έμπολα θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που επλήγησαν απ' την ασθένεια βρίσκονται ακόμα χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε μια κρίση τέτοιου μεγέθους με τις συνηθισμένες μεθόδους. Χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος, περισσότερη δημιουργικότητα και περισσότερους πόρους» πρόσθεσε ο Manuel Fontaine.

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι παρέλαβαν το 25% των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζονται για την άμεση παροχή βοήθειας στις οικογένειες της περιοχής.

Στη Σιέρα Λεόνε 765 νέες υποθέσεις κατεγράφησαν την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή κάθε ώρα σημειώνονται 5 νέα κρούσματα! Η ομάδα παροχής βοήθειας δήλωσε πως υπάρχουν μόνο 327 κρεβάτια διαθέσιμα για ασθενείς του Έμπολα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν κάθε μέρα στους δρόμους.

Σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε οι καταγεγραμμένοι θανάτοι έχουν φτάσει τους 3.000, όμως όπως καταγγέλλει η οργάνωση Save the Children ο αριθμός στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου