Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Πολλές αφρικανικές χώρες ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες για τους Χριστιανούς


       Αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς- 5479 μαρτύρησαν για την πίστη τους σε 17 μήνες
 Πηγή  agioritikovima.gr τον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής

H Διεθνής χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις 10 χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα της βίας κατά των χριστιανών.
Η κατάταξη έγινε βάσει στοιχείων της περιόδου  από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2014
 Η Νιγηρία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας . Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης: τη Συρία, την Αίγυπτο, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μεξικό, το Πακιστάν, την Κολομβία, την Ινδία, την Κένυα και το Ιράκ.
Σε 7 από τις 10 χώρες, η κύρια αιτία της αντιχριστιανικής βίας είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός.
Σε όλες τις χώρες που αναφέρονται σε αυτήν την περίοδο, 3641 εκκλησίες καταστράφηκαν, καθώς και άλλα κτίρια που ανήκουν στους χριστιανούς. Επίσης είναι καταγεγραμμένες  13.120 άλλες μορφές βίας, περιλαμβανομένων ξυλοδαρμών, απαγωγών, βιασμών, αλλά και αναγκαστικών γάμων.
Η οργάνωση «Ανοιχτές Πόρτες» δημοσίευσε επίσης τις 10 πρώτες χώρες με τον υψηλότερο αριθμό των φόνων που διαπράχθηκαν σε Χριστιανούς για την πίστη τους κατά τη διάρκεια της μελέτης των 17 μηνών.
Πρώτη η Νιγηρία (2073 μάρτυρες), ακολουθούμενη από τη Συρία (1479), την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία(1115), το Πακιστάν (228), την Αίγυπτο (147), την Κένυα (85), το Ιράκ (84), τη Μιανμάρ (33), το Σουδάν (33 ) και τη Βενεζουέλα (26).
Από το συνολικό αριθμό των θανάτων Χριστιανών για την πίστη τους, 5479 στον αριθμό, το 85% έχει λάβει χώρα στη Νιγηρία, τη Συρία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα.
Οι παρατηρητές εξεπλάγησαν από το γεγονός της απουσίας από τη λίστα της Βόρειας Κορέας, αλλά ο Jan Vermeer εκ μέρους των «Ανοικτών Θυρών» εξήγησε ότι η οργάνωση δεν ήταν σε θέση να έχει ακριβή στοιχεία για εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου