Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δεκαέξι αφρικανικές χώρες είναι "σε καλό δρόμο" για να μειώσουν την ακραία φτώχεια ως το 2015...


Αφρική: 16 χώρες θα νικήσουν την «ακραία φτώχεια» ως το 2015
 
Δεκαέξι αφρικανικές χώρες είναι "σε καλό δρόμο" για να μειώσουν την ακραία φτώχεια ως το 2015, σύμφωνα με τους στόχους της Χιλιετίας του ΟΗΕ, αναφέρει η έκθεση για το 2013 της μη κυβερνητικής οργάνωσης One που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, το Μαλάουι, την Αιθιοπία, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Γκάνα και το Μπενίν.
Ωστόσο εννέα χώρες σημείωσαν πολύ μικρή πρόοδο από το 2010 και ορισμένες οπισθοχώρηση, με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Ζιμπάμπουε να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις.
Στα κράτη αυτά συμπεριλαμβάνονται επίσης χώρες όπως το Κονγκό-Μπραζαβίλ και η Γκαμπόν, που είναι εξαγωγείς πετρελαίου
πηγή Στον Ορθόδοξο αμπελώνα της Αφρικής
Γενικότερα οι δημόσιοι πόροι δεν κατανέμονται εκεί όπου θα έπρεπε ώστε να αλλάξει πράγματι η ζωή των Αφρικανών: στην υγεία, την παιδεία, τη γεωργία, σύμφωνα με την έκθεση που αναφέρει το παράδειγμα της Ανγκόλας. Η χώρα αυτή παρότι βρίσκεται σε πλήρη πετρελαϊκή άνθηση, "οι δημόσιες δαπάνες της για την εκπαίδευση ανά παιδί σε δημοτικό σχολείο είναι οι λιγότερες", ενώ μια μικρή προσπάθεια στα χρηματοπιστωτικά θα διπλασίαζε τον αριθμό των δασκάλων.
Η Νιγηρία, χώρα ιδιαίτερα πολυπληθής χώρα αλλά πλούσια σε πετρέλαιο, θα μπορούσε σε δύο χρόνια να αγοράσει κουνουπιέρες κατά της ελονοσίας, να κάνει εκστρατείες εμβολιασμού και να προσφέρει θεραπεία κατά του AIDS στον πληθυσμό της, αν σεβόταν τις υποσχέσεις της και διακινούσε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, γράφει η έκθεση.
Σύμφωνα με τη μκο, οι χώρες που αργοπορούν είναι κυρίως "εύθραυστα" κράτη. "Άλλη τάση εξίσου ανησυχητική είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν συσχετίζεται τόσο με τη μείωση της φτώχειας, παρότι θα μπορούσε", αναφέρει η έκθεση.
Οι στόχοι της Χιλιετίας καθορίστηκαν από τον ΟΗΕ το 2000. Έκτοτε ο κόσμος άλλαξε βαθιά και η Αφρική τετραπλασίασε τους δικούς της οικονομικούς πόρους.
Πρόκειται ωστόσο για "παγκόσμια ευθύνη", υπογραμμίζει η έκθεση, που αναφέρει ότι είναι βασικό να ανασυγκροτηθούν πολυμερή ταμεία.
Οι ξένοι δωρητές συνεχίζουν να χορηγούν στην Αφρική αναπτυξιακή βοήθεια, αλλά μικρότερη σε σχέση με το 2010 (-6% σε δύο χρόνια). Η έκθεση υπογραμμίζει ότι είναι "πρωτίστης σημασίας" η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της βοήθειας. Σε αυτόν τον τομέα, "η πρόοδος είναι βραδεία και άνιση".
Οι στόχοι της Χιλιετίας είναι η μείωση στο ήμισυ, το 2015, της ακραίας φτώχειας και της πείνας στον κόσμο. Θα καταμετρηθεί επίσης η πρόοδος που έχει σημειωθεί κατά του AIDS, της μητρικής και παιδικής θνησιμότητας, αλλά και στην πρόσβαση στο νερό, την ισότητα των φύλων, την εκπαίδευση.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113052747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου