Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μοζαμβίκη: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η εθνική εορτή της Ελλάδας στο Maputo

 


Από την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης:

Με απλότητα αλλά και ενθουσιασμό η μικρή πολυεθνική ορθόδοξη κοινότητα του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο Μοζαμβίκης γιόρτασε (24 Μαρτίου 2013) την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, που εψάλη σε διάφορες γλώσσες, προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον φίλο και συνεργάτη της Επισκοπής π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμπαρίσταται στην εναγώνια προσπάθεια του Επισκόπου για την ανάπτυξη του ιεραποστολικού έργου.
πηγή Στον Ορθόδοξο  αμπελώνα της Αφρικής

Μετά την πανηγυρική λιτάνευση των ιερών Εικόνων, ακολούθησε η δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή. Ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμος Μαρκέτος ανέγνωσε το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τσιάρα, ενώ οι μαθητές του Σχολείου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιεράς Επισκοπής, σε μια συγκινητική γιορτή, απέδωσαν σχετικούς ύμνους και ποιήματα. Ακολούθησε δεξίωση στο Επισκοπείο, το οποίο ασφυκτικά γέμισε με την παρουσία όλων των πιστών.

Ελπίδα και ευχή του Επισκόπου Ιωάννη είναι σύντομα η Επισκοπή να έχει κατάλληλο χώρο για αντίστοιχες εκδηλώσεις, στο νεοαναγειρόμενο πνευματικό κέντρο όπισθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού, όπου εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης.
Περισσότερα... http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου