Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Επισκοπή Μπουρούντι

Αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης
bourounti
Την 21η Φεβρουαρίου 2013, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, περατώσας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως στην Τανζανία, αφίχθη μεταμεσονυκτίως, στην Μπουζουμπούρα, πρωτεύουσα του Μπουρούντι και έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας για να πραγματοποιήσει την πρώτη του ιεραποστολική επίσκεψη στην χώρα αυτή, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμ. κ. Μελέτιο Κούμανη, Ηγούμενο της Π. Ι. Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.
Πηγή : Ρομφαία
Τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν στον αερολιμένα της Μπουζουμπούρας, ο Θεοφ.Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκέντιος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ.Ahmed Ismail El Mahs, ο Διευθυντής του Πρωτοκόλλου του Κυβερνήσεως κ.Butoyi, ο Επίτ.Πρόξενος της Ελλάδος κ.Γεώργιος Κουκούλης και ο Ιερός Κλήρος της Επισκοπής.
Την επομένη, 22α Φεβρουαρίου πρώτη ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεως της Α.Θ.Μ., ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως του Μπουρούντι κ.Rufyikiri Gervais, απουσιάζοντος εκτάκτως του Εξοχ.Προέδρου της χώρας στο εξωτερικό.
Στην συνάντηση αυτή, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του διότι επισκέπτεται το Μπουρούντι για πρώτη φορά, και ανεφέρθη στο γεγονός της επικείμενης ενθρονίσεως του νέου Επισκόπου, Θεοφιλεστάτου κ.Ιννοκεντίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.
Επίσης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα ευημερίας που παρουσιάζει η χώρα και ευχήθηκε για την πρόοδο της.
Με τη σειρά του, ο Εξοχ. Αντιπρόεδρος καλωσόρισε εγκάρδια την Α.Θ.Μ., υπεσχέθη ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ζήτησε τις ευχές του Μακαριωτάτου για ειρήνη και πρόοδο του Λαού του Μπουρούντι που τόσο δοκιμάσθηκε κατά το παρελθόν.
Αμέσως μετά ο Μακ. Πατριάρχης και ο Εξοχ. Αντιπρόεδρος έδωσαν συνέντευξη τύπου προς τα Μ.Μ.Ε.
Εν συνεχεία, η Α.Θ.Μ. επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην περιοχή Sanik και ξεναγήθηκε στο παρακείμενο Ιεραποστολικό Κέντρο, όπου δημιουργείται Σχολή Κατηχητών και Τεχνολογικό Ινστιτούτο.
Ακολούθως, επιθεώρησε την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Tsarama, δωρεά της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρισκόμενη παραπλεύρως του Ναού Πολυκλινική.
Τέλος, το εσπέρας της ιδίας ημέρας παρευρέθη στην δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, ο Εξοχ. Πρέσβης της Αιγύπτου στο Μπουρούντι κ.Attia Abou Elnaga και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους οι πρέσβεις πολλών χωρών, μεταξύ αυτών της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Κίνας κ.ά.
 
bourounti1
 
bourounti5
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου