Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Aιθιοπία: Σουδάν και Νότιο Σουδάν, συμφώνησαν ότι πρέπει να συνυπάρξουν

hgfhgf(4)Οι πρόεδροι του Σουδάν και του Νότιου Σουδάν, συμφώνησαν το Σάββατο, να τεθεί σε εφαρμογή ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων, σχετικά με τα βασικά εκκρεμή ζητήματα, στη κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή τους, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.
Η ασφάλεια, το πετρέλαιο και τα σύνορα ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο πρόεδρος του Νότιου Σουδάν, Σάλβα Κιρ και του Σουδάν, Ομάρ αλ-Μπασίρ στην Αντίς Αμπέμπα, με τη διαμεσολάβηση της Αφρικανικής Ένωσης.
«Η δική μας ομάδα ετοιμάζει σχέδιο για την εφαρμογή όλων των υφιστάμενων συμφωνιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε ο διαμεσολαβητής της Αφρικανικής Ένωσης και πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τάμπο Μπέκι.
Όπως είπε ο ίδιος οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν να τηρήσουν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στη σύνοδο κορυφής του Σεπτεμβρίου «άνευ όρων».
«Αυτή η συνάντηση θα πρέπει να διασφαλίσει τις λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για τη δημιουργία μιας ασφαλούς αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα σύνορα », πρόσθεσε ο Μπέκι. 
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να οριοθετηθούν αυτά τα τμήματα στα σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα κοινά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου