Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια Μοζαμβίκης 2013...

Από την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης





Το ανωτέρω φωτοάλμπουμ από Maputo προέρχεται από την σημερινή Αρχιερατική Λειτουργία των Φώτων και την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, το κόψιμο της πίτας τού Κατηχητικού και τη προσφορά στον θεοφ. Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη μιάς ζωγραφιάς που έφτιαξαν τα παιδιά, η οποία απεικονίζει τον Ναό τού Μαπούτο, ως δώρο για την αυριανή ονομαστική εορτή του, εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους για την προσφορά του.

Σημειωτέον ότι ο Τίμιος Σταυρός, με τον οποίον αγιάστηκαν σήμερα τα ύδατα στο Maputo, αποτελεί κειμήλιο τού κ. Ιωάννη από τον προπάππο του, μακαριστό ιερέα Δαμιανό Τσαφταρίδη, προερχόμενο απο την Σεβάστεια τής Μικράς Ασίας στη Ζάκυνθο, το 1922.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπός μας κατασκεύασε στον Καθεδρικό Ναό μας ειδικό (ζακυνθινόπρεπο) "πάρκο" για την τέλεση τού Αγιασμού, όπως, άλλωστε, πράττουν όλοι οι γνήσιοι Ζακυνθινοί Κληρικοί όπου γης, μεταλαμπαδεύοντας έτσι την ιδιάζουσα τελετουργική Παράδοση τού γενέθλιου νησιού στον νέο τόπο τής διακονίας τους.
 
Περισσότερα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου