Με τη χάρη Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και .Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε , τέσσερα καινούργια Ιεραποστολικά τετράδια , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή. Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μ. Παναγίας Χρυσοπηγής.
Διαβάστε σήμερα

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έκκληση για την ιεραποστολή του Κονγκό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Η ιεραποστολή στους Πυγμαίους έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Η Αδελφότητά μας στάθηκε από την αρχή αρωγός στον ευαγγελισμό της απομακρυσμένης ζούγκλας του ποταμού Ubangi, παραπόταμου του Κονγκό. Δυστυχώς, λόγω των οικονομικών δυσχερειών, η διατήρηση αυτής της προσπάθειας καθίσταται αμφίβολη. Η δική σας στήριξη είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της αυγής της Ορθοδοξίας στην περιοχή αυτή.

Αγαπητοί μου αδελφοί και συνεργάτες,

Χαίρετε πάντοτε εν Κυρίω.

Βάπτιση Πυγμαίου στο Κονγκό

Οι δύο προηγούμενες εβδομάδες με βοήθησαν να βρίσκομαι νοητά κοντά σας, όπως είμαι σίγουρος ότι βρίσκεστε κι εσείς με τις προσευχές σας καθώς και τις προσπάθειές σας να μου συμπαρασταθείτε.
Η πρόσφατα δημιουργηθείσα Επισκοπή μας δε διαθέτει κανένα έσοδο, που να εξασφαλίζει τη λειτουργία της. Εξαρτώμενη αποκλειστικά από τους ευλαβείς Έλληνες δωρητές μας, βιώνει την οικονομική κρίση πολλαπλάσια.
Πηγή: Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής

Δε διανοήθηκα ποτέ να αφήσω χωρίς μισθούς τους ιερείς ή να διακόψουμε τη λειτουργία του ραδιοφώνου μας ούτε επίσης να απολύσουμε τους διδασκάλους και καθηγητές του σχολείου μας ή το προσωπικό του ορφανοτροφείου μας. Πιστεύω ότι ο Θεός δε θα μας εγκαταλείψει, ούτε και εμείς τους πιστούς μας. Οι φτωχοί αδελφοί μας του Impfondo περιμένουν να συνεχίσετε και εσείς και εγώ το ιεραποστολικό έργο εκεί λειτουργώντας, κατηχώντας, βαπτίζοντας, βοηθώντας πνευματικά και υλικά αυτούς που δέχονται την αγάπη σας ταυτόχρονα με τη Χάρη του Θεού και τα δώρα σας σαν δώρα του Παραδείσου.

Σας παρακαλώ εκ βάθους καρδίας βοηθήστε με να επισκεφθώ και να ενθαρρύνω αυτή την ενορία, που εσείς έχετε υιοθετήσει, γιατί δε διαθέτω ούτε τα εισιτήρια.

Ζώντας ανάμεσα στους πτωχούς αδελφούς μας πτωχοί μοιραζόμαστε το «τίποτε» και ζούμε ευχαριστώντας τον Κύριο ακόμη και για τις πιο ελάχιστες δωρεές Του χαιρόμενοι και την αγάπη σας, ακόμη και αν φτάνει σε μας με τη μορφή ειλικρινών υποσχέσεων, που μας προσφέρουν ελπίδες.
Θα γίνω κουραστικός, αν σας ζητήσω να μας βοηθήσετε με τη μικρή υπεσχημένη ενίσχυση για το Impfondo, ώστε να γίνει δυνατόν φτάνοντας εκεί να λάβω και να σας αποστείλω φωτογραφίες των αγαπημένων σας Πυγμαίων;

Πάντοτε ευχόμενος να έχετε την ευλογία του Κυρίου και την έμπρακτη υποστήριξη των συνεργατών σας.

Με την αγάπη του Χριστού
Ιερομόναχος Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου